מאפה זעתר

מאפה זעתרמצרכים:

3.5 כוסות קמח לבן

כף גדושה שמרים יבשים

כפית סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף עוד בהדרגה לפי הצורך)

4 כפות שמן

חצי כפית מלח

לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר

 

אופן הכנה:

בקערה מערבבים את המצרכים היבשים, חוץ מהמלח - מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות

*ניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה.

אם הבצק דביק - להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש - להוסיף עוד קצת מים.

מפזרים מעל הבצק באופן אחיד את החצי כפית מלח וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

 

מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

 

מחלקים את הבצק ל 10 כדורים שווים. 

 

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

 

בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס”מ ומניחים על נייר האפיה.

מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר (ניתן לערבב בקערית ואז למרוח על הבצק).

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.

 

 

 

הערות:

*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!

*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת.

 

מתכון מאפה זעתר מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר