מתכון עוגיות עבאדי

מתכון עוגיות עבאדיכ- 10 דקות הכנה וכ- 35 דקות אפיה

22-25 עוגיות

פרווה

רכיבים לעוגיות עבאדי

2 כוסות קמח לבן

חצי כוס שומשום

תבלינים לפי הטעם (לא חובה):כפית אבקת שום/ 1-2 כפיות זעתר / כפית פפריקה חריפה / כף קצח / שליש כפית פלפל שחור.

חצי כוס שמן קנולה

1 כפית מלח רגיל - כפית בין שטוחה לרגילה

חצי כוס מי סודה מוגזים (*למי שאין ראו הערה למטה)

לציפוי: מעט שמן

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים בנייר אפיה את תבנית התנור.

 

מערבבים עם כף את כל החומרים בקערה ואז ממשיכים לעבד בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח.

 

תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול (לא מומלץ לעשות את העוגיות עבות מידי).

 

מניחים על נייר אפייה.

 

מברישים את החלק העליון במעט שמן ומכניסים לתנור החם.

 

אופים במשך 35 דקות עד להזהבה יפה

 

מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד שיתקררו לגמרי

 

טיפים והערות

*אם הבצק יבש – ניתן להוסיף מעט מים.

  ואם דביק - ניתן להוסיף מעט קמח.

 

*מי הסודה משפרים את המרקם של העוגיות אבל למי שאין יכול לשים חצי כוס מים חמימים (לא רותחים).

אבקת סודה לשתיה פחות מתאימה במקרה הזה.

 

*לעוגיות עבאדי במרקם פריך ונימוח יותר לחצו כאן – כעכים מלוחים.

 

 

 

מתכון עוגיות עבאדי מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ