מצרכים:
כוס ושליש קמח רגיל
שליש כוס שמן
כף גדושה ריבת חלב
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס סוכר
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קמח רגיל
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
כפית תמצית וניל
2 כפות גדושות סוכר
5 כפות מלאות ריבת חלב
זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
לחמם תנור מראש ל175 מעלות.
לשים קמח בקערה.
לערבב בכוס את השמן עם ריבת החלב ולהוסיף לקערה, מערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות.
מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק.
הכנת עוגת הגבינה:
מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה.
כעת מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים.
מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית.
מכניסים לתנור, יש להוריד את הטמפ' ל170 מעלות ולאפות במשך 40 דקות
הכנת הציפוי:
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי
מערבבים באותה הקערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
אחרי שהעוגה 40 דקות בתנור מוציאים אותה בזהירות (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור.
מורידים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
כעת מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.
מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.
מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר.
לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.
הערות:
-מומלץ להכין את העוגה יום לפני, היא מתייצבת ונעשית טעימה יותר לאחר יממה במקרר.
-לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר לפני שהתקררה לגמרי כי אז תווצר רטיבות בתוך העוגה
בתיאבון!
"מתכון עוגת גבינה וריבת חלב" מאת מתכונים ב-10 דקות
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם: