עוגת גבינה קלאסית שלא תרצו להפסיק לאכול כל השנה.
הקפידו על זמני התנור והקירור! עוגה קלה מאוד להכנה.
תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 סמ
לבסיס:
כוס וחצי עוגיות חמאה מרוסקות
5 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
לקרם:
850 גרם גבינת שמנת – אחוז שומן גבוה
3 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כוסות סוכר
6 ביצים
3 כפות קמח
שלושת רבעי כוס שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- לחמם תנור מראש ל 160 מעלות ולשים תבנית תנור בחלק התחתון של התנור
- משמנים את תבנית העוגה בחלקה הפנימי
- מערבבים היטב את חומרי המלית ומשטחים היטב בתחתית התבנית, מעבירים את התבנית למקרר
- בקערת המיקסר מוסיפים את גבינת השמנת, סוכר וקמח וקציפים במהירות בינונית כדקה לערבוב החומרים
- מוסיפים את תמצית הוניל ומלח ומערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ולא כולם יחד תוך כדי ערבול במהירות נמוכה
- להוסיף את השמנת חמוצה ולערבב עם לקקן עד לאיחוד – לא לערבב יתר על המידה
- הוציאו את תבנית העוגה מהמקרר ושפכו מעל תחתית העוגה את הקרם
- בתבנית שבתחתית התנור שפכו מים רותחים עד לחצי הגובה
- על רשת תנור מעל התבנית עם המים שימו את תבנית העוגה
- אפו את העוגה כשעה וחצי עד להזהבה קלה וכשרואים שהגבינה כבר לא נוזלית
- השאירו את העוגה בתנור מכובה כ 45 דקות
- הוציאו, כסו למעלה בנייר כסף ושימו במקרר לכ 4 שעות לפני שאוכלים
ניתן להמיס 200 גרם שוקולד לבן עם מיכל שמנת מתוקה ולשפוך מעל העוגה
להחזיר לקירור לפחות לשעה ותיהנות מעוגה מושלמת!
הצעת הגשה:
בזמן ההגשה הוסיפו מעל כל חתיכת עוגה פירות טריים שאתם אוהבים כמו תותים, אוכמניות, תותי עץ או חמוציות
למתכונים נוספים לחצו כאן >>>