מנה עיקרית מיוחדת, קלה להכנה וכל כך טעימה, רק ב-10 דקות עבודה. העוף סופג את הטעמים במהלך הבישול ומתקבל טעם מושלם שאתם פשוט חייבים לנסות.
זמן בישול/אפייה : 90 דקות
מס’ מנות : 5-6 מנות
8-10 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
⅔ כוס יין לבן
⅔ כוס מים
16 שיני שום שלמות וקלופות
3 גבעולי טימין טרי - ניתן להשתמש גם בכחצי כפית טימין יבש
תיבול:
⅔ כפית מלח
שן שום כתושה
מעט פלפל שחור
רבע כפית אבקת קינמון
מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב או סיר סוטאז’ ומטגנים את חלקי העוף כדקה מכל צד, עד להזהבה בחלק החיצוני (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
מוסיפים את שיני השום אל הסיר עם העוף וממשיכים טיגון תוך כדי ערבוב למשך כדקה.
לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומים, מתבלים במלח, שן שום כתושה, פלפל שחור ואבקת קינמון.
מפזרים גבעולי טימין (או טימין מיובש), מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי (יש לערבב כל חצי שעה).
*במהלך הבישול העוף ייראה קצת חיוור. לקראת סוף הבישול מומלץ להגביר קצת את האש ולבשל כמה דקות, עד שהעוף יקבל צבע יפה והרוטב יצטמצם.
מתכון עוף ביין לבן ושום מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות