מתכון קרקרים עם פרג - טעים וקל להכנה

מתכון קרקרים עם פרג זמן הכנה : 10 דקות

 

זמן בישול/אפייה : 20-22 דקות

 

כ 30-35 קרקרים

 

פרווה

 

רכיבים

כוס וחצי קמח כוסמין (אפשר להחליף בקמח רגיל או קמח שיפון)

חצי כפית מלח

4 כפות גדושות פרג טחון טרי

מעט פלפל שחור

10 כפות מים קרים

4 כפות שמן זית

 

מעדיפים קרקרים במתיקות מעודנת?

אפשר לוותר על המלח והפלפל השחור ולהוסיף לתערובת 2 כפות סוכר.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים את כל החומרים בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד.

*** את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה (יכול להיות שתצטרכו פחות מים ויכול להיות שתצטרכו יותר, זה תלוי בגודל הכוס ובסוג הקמח שאתם משתמשים בו).

פורסים נייר אפיה על משטח העבודה שלנו ומרדדים עליו את הבצק למלבן דק בעובי של כ-3 מ”מ (אם במקרה הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה).

בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 4X4 ס”מ.

מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתקשים מעט.

מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר צינון מוחלט).

 

 

 

 

מתכון קרקרים עם פרג מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ