6-8 שוקיים
כוס וחצי בורגול (רגיל או גס)
4 שיני שום כתושות
בצל בינוני מטוגן - לבן או סגול
חצי כוס חמוציות
2.5 כוסות מים פושרים
כף שמן
כפית גדושה סילאן
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור
כף גדושה סילאן
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
לוקחים את הבורגול ומניחים במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז.
לאחר מכן מסננים היטב (אין להשרות את הבורגול במים).
כעת מערבבים בתבנית מלבנית את הבורגול עם הבצל המטוגן, השום הכתוש והחמוציות.
מתבלים בכף שמן, סילאן, מלח, קינמון ופלפל שחור.
מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים.
מתבלים בתבנית נפרדת את השוקיים עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור ואז לוקחים את השוקיים המתובלים ומניחים בתוך תערובת הבורגול.
לאחר מכן מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות
אופים במשך כשעה ורבע
מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ' ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
בתיאבון!
"מתכון עוף עם בורגול בתנור" מאת מתכונים ב-10 דקות