מצרכים (4 מנות):
4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)
2 כפות מיץ לימון להשרייה
4 כפיות ממרח עגבניות מיובשות (*ממרח קנוי)
כפית מלאה שום כתוש
רבע כפית מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
תחילה סוחטים על הדג את המיץ לימון ומשרים את נתחי הדג במשך כ-5 דקות.
יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולהניח את נתחי הסלמון על הנייר
מתבלים כל נתח בשום כתוש ומפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור.
מורחים כל נתח בכפית ממרח עגבניות מיובשות.
*** ניתן לערבב מראש את הממרח עם השום והתבלינים ולמרוח באופן אחיד על הדגים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
בתיאבון!
מתכון "סלמון בממרח עגבניות מיובשות"
________________________