מתכון עוגיות סוכר רכות בציפוי מרשמלו

עוגיות רכות וטעימות מאוד! ניתן לחתוך לכל צורה ולאכול עם או בלי ציפוי.

אני אוהבת לחתוך אותם מעט עבות

חשוב לא לאפות יותר מידי

 

חומרים לעוגיות:

4 כוסות קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

1 כוס חמאה רכה

1 וחצי כוסות סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

חצי כוס יוגורט

רבע כפית קינמון טחון למי שאוהב ניחוח עדין של קינמון - לא חובה

 

לציפוי מרשמלו:

100 גרם מרשמלו קנוי

120 מ"ל שמנת מתוקה

שמים בקערית מתאימה למיקרו את המרשמלו והשמנת ומחממים בפולסים של חצי דקה כל פעם עד שהמרשמלו נמס ומעורבב לחלוטין עם השמנת

מורחים על העוגיות ומניחים להתקרר

 

לציפוי סוכר: (למי שלא רוצה ציפוי מרשמלו)

100 גרם אבקת סוכר

מעט מים רותחים

צבע מאכל (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה והקינמון ומניחים בצד.

מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה

טורפים לתערובת החמאה והסוכר את הביצה, תמצית וניל ויוגורט עד שמקבלים תערובת אחידה

מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לבצק אחיד

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה שלם או לפחות שלוש שעות

 

מחממים תנור ללום של 190

מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ

חותכים לצורות הרצויות ומניחים בתבניות על דפי אפיה מקומחים מעט

לא להצמיד את העוגיות, לתת רווח של כ 3 סמ ביניהם

 

אופים כ 10 דקות בתנור חם מראש עד שהעוגיות מקבלות מעט צבע זהוב

לא לשרוף או לאפות יותר מידי שלא יתייבשו

 

לצנן היטב

 

מערבבים חבילה של אבקת סוכר וממש מעט מים רותחים - רק שהסוכר יתאחד לתערובת שניתן למרוח

מערבבים היטב ומוסיפים טיפה צבע מאכל

 

מורחים על העוגיות ונהנים

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ