טיפ: הכינו יחד עם הילדים, הם יהנו מאוד מהתהליך
מצרכים:
כוס וחצי קמח לבן או קמח כוסמין מלא
כפית שטוחה אבקת אפיה
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
שליש כוס שמן
1 ביצה גדולה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר
סוכריות עדשים
סוכריות צבעוניות
נטיפי שוקולד מריר/לבן
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד
* מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים
הערה:
אם הבצק יבש/מתפורר - יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש.
אם הבצק עדיין יבש - יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.
פורשים נייר אפיה על משטח העבודה שלנו, מניחים את הבצק על הנייר ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ (הבצק מרודד בין 2 שכבות הנייר).
מסירים את הנייר אפיה העליון וקורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ עם קורצן או כוס הפוכה
מניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים.
אופים בתנור החם במשך כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שמוציאים (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית.
מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים.
מערבבים עד לתערובת חלקה.
מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה.
מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד).
השוקולד מתקשה לאחר קירור.
הערות:
*ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.
*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’ החדר.
מתכון עוגיות פרצופים מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות