אנחנו בדרך כלל לא חושבים במהלך השגרה היום-יומית שלנו על התשתיות הביתיות שעוזרות לנו לחיות את החיים ברמה שאנחנו רגילים אליה.
אנחנו לוחצים על המתג והאור נדלק, ולא מעניין אותנו בכלל איך החשמל מגיע למנורה. אנחנו פותחים את הברז והמים יוצאים, ואף אחד לא שואל את עצמו איך מגיעים אלינו המים האלה ומה הם עוברים בדרך.
גם אחרי שהמים נבלעים להם בכיור או בניקוז של המקלחת, אנחנו לא טורחים לתהות לאן הם מגיעים, ואיך הם עושים את הדרך לשם.
אבל כל זה משתנה כאשר ישנה בעיה כזו או אחרת, והתשתיות שלנו פתאום לא מתפקדות כראוי. במאמר הזה נדבר על מה צריך לעשות כשיש סתימה בכיור, ומתי לקרוא לאינסטלטור.
את השאלה הזאת, האם אפשר לפתוח סתימות בלי לקרוא לאינסטלטור, שואל כמעט כל אחד שמגלה שמשום מה המים כבר לא יורדים בכיור או בניקוז של המקלחת.
אז בגדול, ברוב המקרים התשובה היא כן, אפשר לעשות את זה בלי לקרוא לאינסטלטור. אלה הצעדים שכדאי לעשות כדי לפתוח את הסתימה לבד:
בכל מקרה, נסו להימנע משימוש בחומרים שונים לפתיחת סתימות, כגון מסירי שומנים למיניהם. ברוב המקרים הם אולי יעזרו לפתוח סתימה מקומית, אבל בטווח הארוך הם יגרמו לסתימות קשות וחמורות יותר.
במקרה שהניסיונות שלך לפתוח את הסתימה לא צלחו, ככל הנראה שזה יהיה השלב שבו יהיה צורך לקרוא לאינסטלטור.
אינסטלטור, שעוסק בתחום הזה למחייתו ומכיר את כל השיטות והדרכים לאתר את מקור הסתימה ולפתוח אותה, יוכל לסייע לך ולתקן את הצנרת הביתית כדי להחזיר את תשתיות הבית לשגרה.
ישנם כמה גורמים נפוצים לסתימות בצנרת הביתית. פעמים רבות, סתימה בניקוז המקלחת או האמבטיה נגרם בגלל הצטברות של שיערות. במידה ויש לכם כלב ואתם מקלחים אותו בבית - הפרווה והלכלוך עלולים לגרום גם הם לסתימות בניקוז.
סתימות בניקוז של כיור המטבח נגרמות בדרך כלל בגלל שאריות מזון והצטברות שומנים. כדי למנוע את הסתימות האלה, או לפחות לצמצם אותן, חשוב שלא לשפוך את שמן הבישול אל מערכת הניקוז הביתית, אלא לפח.