עוד זמן קצר, ישב עם ישראל ליד השולחן, כפי שהוא נוהג לעשות מדי שנה בכל מקום בו הוא נמצא, יפתח את ההגדה בפסח ויקרא אותה כנהוג ליל סדר. על השולחן מולו יוצבו מנות החג המוכרות, אותן הוא יאכל בין ברכה לברכה ובסיום קריאת ההגדה. זה אירוע שנערך מדי שנה, בחיק המשפחה המצומצמת או המורחבת, כל אחד על פי בחירתו והאפשרויות העומדות לרשותו.
במהלך השנים, הרבה מאוד אנשים מוותרים על הטרחה בהכנת ארוחות ליל סדר באופן עצמאי ומעדיפים לשלם על שירות קייטרינג לפסח. שירות זה ניתן על ידי חברות המתמחות בכך. הן מייצרות תפריט מותאם לחג, עבור כמות אורחים מסוימת, בהתאם לצרכים של מזמיני השירות. כל חברה מקפידה להכין תבשילים שונים ומגוונים, ברמה גבוהה, עם חומרי גלם איכותיים, ולספק אותם ללקוחות שלה לפני שהחג נכנס. בערב כשבני המשפחה ישבו ליד השולחן, המנות כבר יהיו ערוכות ומוכנות עבורם.
שירות קייטרינג לפסח הוא שירות ייחודי. אומנם מדובר על תפריט שהיכולת "לשחק" בו היא צרה, בגלל דרישות כשרות ודרישות אחרות, אך החברה ממנה מזמינים את השירות, מקפידה להכין אותו תפריט עשיר, מגוון, עם טעמים ביתיים. כך האורחים נהנים גם מתפריט עשיר וגם מאוכל ביתי, מוכר ואהוב.
שירות קייטרינג לפסח יכול להתאים למספר סוגים של אנשים:
ראשית, מי שאין לו מספיק זמן לבשל ארוחה לבני משפחתו ולשאר האורחים. בין אם זה בגלל עבודה, בין אם זה בגלל נסיבות אחרות. שירות קייטרינג יכול לחסוך זמן ולפנות אותו לדברים אחרים.
שנית, מי שהתבקש או התנדב לארח אבל אין לו את היכולת ואת הכלים להכין ארוחה לכמות גדולה של סועדים.
שלישית, מי שמעדיף להשקיע את זמנו בדברים אחרים שקשורים לחג, למשל, ניקיונות או דברים רלוונטיים אחרים.
ארבע, מי שרוצה לארח את אורחיו בסטייל. במקום שהוא יתעסק בבישול, הוא מעדיף שאנשי מקצוע עם ניסיון יעשו זאת בשבילו.
חשוב להדגיש, כל חברה קובעת פרמטרים מסוימים שהיא מוכנה ויכולה לעמוד בהם. למשל, ארוחת חג לכמות מסוימת של אורחים, כמות מסוימת של מנות ועוד. לכן צריך לחפש את ההתאמות הרלוונטיות.
כאמור, כל חברה קובעת פרמטרים מסוימים על פיהם היא יכולה לספק את השירות ללקוחות שפונים אליה.
בעיקרון, שירות קייטרינג לפסח כולל בתוכו: מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות, תוספות, מרקים וקינוחים. הכל כמובן כשר לפסח, כשהכוונה היא בדרך כלל לארוחה בשרית (פלוס דגים). אפשר לבחור כמות מסוימת של מנות בהתאמה למספר האורחים.
החברה מקפידה להכין את הסעודה מספר ימים לפני ולספק ללקוחות שלה את כל המנות ביום הארוחה, לפני שהחג מתחיל, בשביל שהכל יהיה ערוך ומוכן לערב החג.