קרישיות יתר בהריון

 

מצב של קרישיות יתר מוכר מאוז בתקופת הריון אצל נשים. ההנחה היא, שהגוף מכין את עצמו למצב בו הוא יאבד הרבה מאוד דם במהלך הלידה ולאחר מכן, ולכן הוא עובר תהליך פיזיולוגי טבעי בו יש עלייה ברמת החלבונים שמעודדים קרישה בדם ומצד שני, יש ירידה בחלבונים שמעכבים קרישה, כמו שיש ירידה במערכת שאחראית על פירוק קרישי דם. בדרך כלל התהליך הזה מתגבר בשליש האחרון של ההיריון ומגיע לשיא החל משישה שבועות לפני הלידה.

 

כאמור, קרישיות יתר בהריון זה מצב מוכר, מה עוד שנשים רבות נאלצות להתמודד עם מצבים כמו פקקת ורידים, בין היתר בגלל שינויים פיזיולוגיים וחוסר תנועה, אך מצבים קיצוניים כאלה עלולים להוביל גם לתסחיף ריאתי ובשכיחות נמוכה אך קיימת, גם לאירועי מוחי או התקפי לב.

 

מדוע בכל זאת נהוג להתייחס למצב של קרישיות יתר בהריון בצורה זהירה ובחשש גדול? יש לכך סיבה מאוד פשוט, מצב כזה יכול להוביל לסיבוכים בהריון אשר יכולים להוביל להפלות, היפרדות השלייה, הרעלת הריון, לידה מוקדמת, ואף למצבים קיצוניים של מות העובר או האישה. לכן נהוג לעקוב אחר התקדמות התהליך, באמצעות מדדי דם שונים ובמידה ויש צורך הרי שצריך לטפל בבעיה בהקדם על מנת שלא תחריף.

 

צריך לזכור, קרישיות בדם היא תופעה אשר קיימת אצל כמעט עשרים אחוז מהאוכלוסייה, אך מרבית האנשים שיש להם את זה, לא יחוו אותה אף פעם. הריון, זה מצב שונה, בגלל השינויים הפיזיולוגיים והמצב אליו נכנס הגוף, הרי שיש לבצע מעקב ואבחון להיווצרות קרישי דם.

 

כיצד מטפלים בקרישיות דם בהריון?

הטיפול העיקרי מתבצע באמצעות תרופות שונות. סוג הטיפול וסוג התרופה נקבעים בהתאם לאופי הקרישה ולשאלה האם מדובר במצב מולד, קיים, אן במצב נרכש כתוצאה מהריון או מכל סיבה אחרת. התרופות אמורות לפרק את הקרישה ולעכב את המנגנונים שיוצרים את הקרישה. התהליך מחולק לשני חלקים, בשלב הראשון מתייחס לגורם שיוצר את הקרישה ולאחר מכן מנסים למנוע מצב שזה יחזור.

 

בשביל להימנע באופן כללי מקרישיות דם, הרי שיש להימנע מעישון, משקל עודף, התייבשות, הימנעות ממצבים ממושכים של ישיבה או שכיבה, וכן להימנע מתרופות שיכולות להגביר את התופעה.

במקרה של נשים בהריון, הרי שיש לנסות כמה שיותר להימנע ממצב של פקקת ורידים, וכן להיערך לכך מבעוד מועד, בין היתר באמצעות זריקות מתאימות.

 

לסיכום, בעת הריון יש לפעול במשנה זהירות בכל הקשור לקרישיות דם. יש לבחון היטב את המדדים של בדיקות דם וכן יש לבחון היטב את ההיסטוריה הרפואית של האישה, כולל ההיסטוריה של משפחתה בהקשר זה, על מנת שיהיה ניתן כיצד לטפל בה ואיך להתמודד עם מצב של קרישיות דם, זאת במטרה למנוע זאת, על מנת למנוע כל סיכון לה או לעובר.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול