הרכב האידיאלי לנהג חדש - איך בוחרים?

הרכב האידיאלי לנהג חדש - איך בוחרים?    

אם יש לכם ילדים בני שבע עשרה או שמונה עשרה בבית, אתם בטח יודעים שהם מתחילים להציץ על מכוניות עוד טרם עברו את הטסט. אתם, מן הסתם, רוצים לפנק אותם באוטו (ולפעמים זה אפילו לא עניין של פינוק אלא נוחות ופרקטיות), אבל מתלבטים בשאלה מה לקנות, באיזה תקציב, מה צריך להיות חשוב יותר ומה מסתמן כחשוב פחות? על מה להתעקש ועל מה לוותר?

 

תקציב – הפער בין מה שהם רוצים ומה שאתם יכולים

ברור שנער או נערה בני שבע עשרה ירצו שתקנו להם מכונית חדשה ונוצצת, השאלה אם זה בגדר אפשרות ריאלית עבורכם? אל תשכחו שלמחיר הרכב יש להוסיף ביטוח, דלק, ותחזוקה, ובטח יש לכם עוד ילדים שיגיעו בשנים הקרובות לגיל שבו ניתן להוציא רישיון וגם הם ירצו. הסבירו לנהג הצעיר שיש לו איקס תקציב, ובדקו ביחד מה אפשר לרכוש בסכום זה. אם אתם רוצים לגרום להם להבין שכדאי להם לבחור במכונית חסכונית בדלק, אתם יכולים להגיע אתם להסכם שאת הדלק הם משלמים מכיסם.  

 

מכונית חדשה או יד שנייה?

השאלה הזו לא רלוונטית רק לגודל התקציב שלכם, אלא נוגעת במגוון שאלות אחרות. מצד אחד, נהג צעיר הוא לא בדיוק הנהג הכי זהיר בעולם ובטח שלא הכי מיומן. זה אומר שבשנתיים הראשונות אתם צריכים לצפות למספר שריטות, חבטות ופגיעות ברכב, ולעשות את החישוב שלכם אם לא עדיף לכם שאת כל המכות לרכב הוא ינחית על אוטו ישן וזול. מצד שני, אי אפשר להתעלם מכך שאוטו חדש הוא בטיחותי יותר ומצויד ביותר מערכות בטיחות, מה שיגן על ההנהג החדש בשלל מצבים על הכביש.

 

סוג הרכב – לא רכב שטח ולא מכונית ספורט

הרגע פסלנו את שני סוגי הרכב שהנהג החדש שלכם חולם עליהם בלילה. בעיה, אבל השיקול צריך להיות בטיחות, בטיחות ושוב בטיחות. לרכב שטח יש אחיזת כביש שאיננה לחלוטין יציבה, למרות האשליה של היציבות שנובעת מהגלגלים הגדולים והגובה, שנותן לנהג המשקיף על כולם מלמעלה הרגשה שהוא מלך הכביש. גם מכוניות ספורט אינן בחירה נבונה לנהג בן שבע עשרה או שמונה עשרה. הוא לא יתאפק ויגיע עם הרכב למהירויות אדירות שיסכנו אותו בשל חוסר הניסיון שלו. מה כן? מכונית קטנה או בינונית סולידית וללא יותר מדי פיצ'רים היוצרים הסחת דעת כמו קיה פיקנטו, מיצובישי ספייס סטאר, יונדאי איי 10 או איי 20 ודומותיהן.

 

מערכת בטיחות אוטונומית

במכוניות החדשות כבר מותקנות מערכות בטיחות מתקדמות אבל לא בהכרח מערכות בטיחות אוטונומיות. מה ההבדל? מערכת בטיחות "רגילה" מתריעה בעת אי שמירת מרחק, בעת סטייה מהנתיב וכאשר היא מזהה הולך רגל בקרבת האוטו. מערכת בטיחות אוטונומית מתערבת לנהג בנהיגה כשהיא מזהה שהוא מנומנם או כשהיא מזהה טעויות הרות גורל. כך למשל המערכת יכולה להסית את ההגה, לבלום את הרכב ולהפעיל אורות גבוהים. זה יכול להיות קצת מלחיץ עבור הנהג שלכם, אך מצד שני, מערכות הבטיחות – וזו האוטונומית בפרט – הוכחו חד משמעית כמצמצמות משמעותית מעורבות בתאונות דרכים והתנגשויות. גם מערכת יציבות ESC  עוזרת לשמור על יציבות מירבית ומתקנת מידית את יציבות הרכב כדי למנוע התהפכות של הרכב, מניעה של איבוד שליטה ועוד.

 

ביטוח לרכב – הסעיף היחיד שבו אסור לקצץ עלויות

ביטוח החובה לנהג צעיר הוא יקר יותר מביטוח רגיל, מהסיבה שהוא לוקח בחשבון שנהג צעיר יהיה מעורב ביותר תאונות עקב חוסר הניסיון שלו בתמרון במצבי פתע. ולמרות זאת, אסור לחסוך בביטוח. ביטוח רכב עבור נהג צעיר חייב לכלול את כל סעיפי הפיצוי, התיקונים והטיפולים, עם השתתפות עצמית נמוכה ככל האפשר. אתם לא יכולים לקחת את הסיכון שהנהג הצעיר יעשה תאונה, ותצטרכו לשלם סכומי עתק כי הביטוח לא כיסה לכם הכל. זכרו: לא משנה כמה הוא זהיר ו"ילד טוב", נהג חדש בכבישים שלנו עלול להתבלבל, לקחת פנייה לא נכונה, להיכנס לפניקה, לנסוע ברוורס ולדרוס עמוד, לשרוט מכונית אחרת, להיכנס לחנייה ולדפוק את המכונית שליד – ועוד ועוד. כדי שלא תמצאו את עצמכם מרוקנים תוכניות חיסכון כדי לשלם למוסך, פשוט הקפידו על ביטוח מעולה עם כיסוי רחב ככל האפשר.

 

         

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה